Het ontstaan van Ippingaheerd

Ippingaheerd is een boerderij tussen Zeerijp en 't Zandt. De geschiedenis van de huidige boerderij gaat terug naar 1860 en sindsdien is het van generatie op generatie doorgegeven.

Het landbouwbedrijf is een echt gezinsbedrijf. Het doel is het telen van pootaardappelen van de hoogste klassen. Daarnaast verbouwen we tarwe, gerst en suikerbieten.

Rondom de boerderij is altijd wat de doen. De honden liggen lekker in het zonnetje of spelen met elkaar, de kippen leggen hun eitjes en scharrelen in de grote ren en ook de kuikens rennen rond. De katten zijn druk met het vangen van muizen of doen een dutje in de kantine.

Trekkers rijden tijdens de oogst de producten van het land naar de boerderij. Suikerbieten voor de suikerfabriek, pootaardappelen voor export naar het buitenland, tarwe voor veevoer, brouwgerst voor de bierbrouwers en consumptieaardappelen voor de frietfabriek.

Ieder jaargetijde heeft haar eigen activiteiten en charmes, reuring is er altijd.

In 2020 zijn onze activiteiten uitgebreid met de verkoop en het bezorgen van diervoeding, wat we ook met veel plezier doen.